31 dec.
2023

Air France-KLM Investor Day 2023

Donderdag 14 december heeft in Parijs de Investor Day van Air France-KLM plaatsgevonden. Dit 2-jaarlijkse evenement is voor het laatst gehouden in 2019. Vanwege de pandemie is de editie van 2021 vervallen.

De bijeenkomst werd goed bezocht en er waren in de zaal zo’n 100 genodigden aanwezig, voornamelijk analisten van investeringsbanken en brokers. Via een webcast waren er nog eens 70 deelnemers. Vanuit het bedrijf was de volledige Group Executive Committee aanwezig wat het belang van de bijeenkomst voor Air France-KLM onderstreepte.

Na de ontvangst volgde een uitgebreide presentatie waarbij de diverse onderdelen door Ben Smith, Anne Rigail, Marjan Rintel, Steven Zaat, Angus Clark en Henri de Peyrelongue werden toegelicht. Hierna volgde een uur Q&A en werd de bijeenkomst afgesloten met een borrel.

Voorafgaand aan de dag was via een persbericht al enig nieuws bekendgemaakt. Zo is de outlook voor de operating margin voor de periode 2026/2028 bijgesteld naar >8% en zijn er Investment Grade credit ratings afgegeven door Fitch en S&P Global Ratings. De aandelenmarkt reageerde positief op deze berichten.

In de veelheid van onderwerpen was er veel aandacht voor de verhuizing van Air France van Orly naar CDG en de consequenties daarvan voor Transavia. Verder werd benoemd dat Air France en KLM naar elkaar toegroeien qua performance en de positieve dynamiek die dat met zich meebrengt. Air France-KLM wil zijn rol spelen in verdergaande Europese consolidatie. Weinig aandacht was er voor de krimpplannen van de Nederlandse overheid voor Schiphol.

Het bestuur van SPAAK was met een kleine delegatie aanwezig. Gezien de aanwezigheid van veel bij Air France-KLM betrokken spelers was er bij de ontvangst en de afsluitende borrel ruim de gelegenheid om met verschillende personen kennis te maken en van gedachten te wisselen.

Voor de geïnteresseerden is de gegeven presentatie terug te vinden op de Air France-KLM website.