15 mei
2018

Verslag AVA (Algemene Vergadering) 15 mei 2018

Op dinsdag 15 mei heeft een delegatie van het SPAAK bestuur de AVA (Algemene Vergadering van Aandeelhouders) in Parijs bezocht. Deze werd, net als vorig jaar, gehouden in The Espace Grande Arche en was goed bezocht.

Buiten de formaliteiten van een normale aandeelhoudersvergadering was de meest opvallende zaak natuurlijk het aftreden van Jean-Marc Janaillac en de daaropvolgende benoemingen van het interim-bestuur.
Frédéric Gagey (CFO AF-KLM) is benoemd tot interim-CEO van AF-KLM, totdat er een geschikte opvolger van Junaillac is gevonden. Hij zal dit niet alleen doen en de dagelijkse leiding van de holding zal worden verdeeld over Gagey, Franck Terner (CEO AF) en Pieter Elbers (CEO KLM).
De vrijgekomen positie van voorzitter in de Board of Directors zal worden ingevuld door Anne-Marie Couderc. Zij wordt niet-uitvoerend voorzitter van de Board of Directors, totdat er een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden.

Het was interessant het sentiment rondom de onrust in Frankrijk te proeven en de positie van KLM daarin. De tijdelijke positie voor onze CEO in de AFKL holding geeft KLM invloed op het hoogste niveau.

Er werd vanuit de aandeelhouders aangedrongen om snel tot een oplossing voor de problemen in Frankrijk te komen. Opvallend was dat de zwarte piet voor het ontstaan van de onrust vooral bij de Franse vliegers werd gelegd. De aandeelhouders waren daarnaast (begrijpelijk) teleurgesteld over de koersontwikkeling van het AFKL aandeel in de afgelopen periode.

Er is door de delegatie gebruik gemaakt van de geboden setting om de contacten verder uit te breiden en tussen de regels door informatie te vergaren.

De komende tijd zal gebruikt worden om het netwerk verder uit te bouwen en in contact te komen met andere investeerders.