15 Feb
2021

Zorgen over voorwaarden herkapitalisatie Air France-KLM

Het SPAAK-bestuur heeft kennisgenomen van diverse mediaberichten over de voorwaarden die aan een eventueel nieuw steunpakket voor Air France en KLM gekoppeld zouden worden. SPAAK is als aandeelhouder uiteraard belanghebbende bij de vormgeving van de aanstaande herkapitalisatie. Daarbij maakt SPAAK zich zorgen over de gevolgen van deze voorwaarden voor het herstel van de luchtvaartmaatschappij.

 Zowel in Frankrijk als in Nederland door demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra, wordt aangegeven dat de Europese Commissie mogelijk zogenaamde remedies stelt als voorwaarde aan een herkapitalisatie van Air France-KLM. Dat zou volgens minister Hoekstra kunnen betekenen dat start- en landingsrechten, zogenaamde slots, door KLM en Air France moeten worden ingeleverd. Het baart SPAAK zorgen dat deze vrijgekomen slots, op onder andere Schiphol, vervolgens op de markt ook beschikbaar komen voor andere luchtvaartmaatschappijen uit derde landen die zelf vaak ongeclausuleerd staatsgefinancierd zijn. Daarmee faciliteert de Europese Commissie feitelijk iets wat ze zeggen te bestrijden: oneerlijke concurrentie.

 Air France-KLM ziet zich geconfronteerd met een ongekende en uitzonderlijke wereldwijde crisis. Die uitzonderlijke situatie rechtvaardigt volgens SPAAK dat de Europese Commissie dit meeweegt bij het beoordelen van de herkapitalisatie van Air France-KLM.

 Met de wereldwijde uitrol van de vaccinaties, waarbij beide maatschappijen een belangrijke rol spelen, is er zicht op een langzaam herstel van de luchtvaartsector. Opgelegde eisen vanuit de overheden en/of de Europese Commissie ondermijnen de concurrentiepositie verder en de mogelijkheid de lening zo spoedig mogelijk af te betalen.

Het SPAAK-bestuur roept dan ook de overheden en de Europese Commissie op om terughoudend te zijn met het stellen van aanvullende voorwaarden op bedrijfsvoering van de holding.