Berichtenvan het bestuur

Derde tranche aandelen SPAAK ingekocht

By | Aandelen

In het cao-akkoord 2015-2017 zijn de VNV en KLM een aandelenpakket voor de vliegers overeengekomen met als doel de zeggenschap en inspraak van de vliegers in de holding te vergroten. Hiervoor is Stichting Piloten Aandelen Air France KLM (SPAAK) opgericht. De Air France/KLM-aandelen met een totaalwaarde van €80 miljoen worden in drie etappes geleverd; zogenaamde tranches.

Inmiddels is de inkoop van de derde tranche aandelen afgerond. Het aantal aandelen van de derde tranche is gelijk aan het volume aandelen ter waarde van €26,7 miljoen volgend uit de koers op 1 april 2018. De aankoop van de tranches gaat gepaard met strikte AFM-regelgeving om koersmanipulatie te voorkomen. Geleidelijk zijn de aandelen gekocht, dankzij een gedaalde koers op deze dagen was er minder geld benodigd om het afgesproken volume te kopen. Het verschil is conform de afspraak teruggestort aan KLM.

Met het (voorlopig) afronden van de inkoop van aandelen zijn de benodigde aandelen AF/KL voor wat betreft de eerste en derde tranche nu in het bezit van de KLM-vliegers. De levering van de tweede tranche is echter op discussie gestuit, daar loopt een arbitragezaak over. Op het moment van schrijven is het cao-akkoord, met een oplossing voor de discussie, nog niet bevestigd door de ledenraad en is het nog niet zeker of de discussie omtrent de tweede tranche beslecht is. We hebben overigens vertrouwen in een succesvolle afronding.

Verslag AVA (Algemene Vergadering) 15 mei 2018

By | Vergaderingen

Op dinsdag 15 mei heeft een delegatie van het SPAAK bestuur de AVA (Algemene Vergadering van Aandeelhouders) in Parijs bezocht. Deze werd, net als vorig jaar, gehouden in The Espace Grande Arche en was goed bezocht.

Buiten de formaliteiten van een normale aandeelhoudersvergadering was de meest opvallende zaak natuurlijk het aftreden van Jean-Marc Janaillac en de daaropvolgende benoemingen van het interim-bestuur.
Frédéric Gagey (CFO AF-KLM) is benoemd tot interim-CEO van AF-KLM, totdat er een geschikte opvolger van Junaillac is gevonden. Hij zal dit niet alleen doen en de dagelijkse leiding van de holding zal worden verdeeld over Gagey, Franck Terner (CEO AF) en Pieter Elbers (CEO KLM).
De vrijgekomen positie van voorzitter in de Board of Directors zal worden ingevuld door Anne-Marie Couderc. Zij wordt niet-uitvoerend voorzitter van de Board of Directors, totdat er een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden.

Het was interessant het sentiment rondom de onrust in Frankrijk te proeven en de positie van KLM daarin. De tijdelijke positie voor onze CEO in de AFKL holding geeft KLM invloed op het hoogste niveau.

Er werd vanuit de aandeelhouders aangedrongen om snel tot een oplossing voor de problemen in Frankrijk te komen. Opvallend was dat de zwarte piet voor het ontstaan van de onrust vooral bij de Franse vliegers werd gelegd. De aandeelhouders waren daarnaast (begrijpelijk) teleurgesteld over de koersontwikkeling van het AFKL aandeel in de afgelopen periode.

Er is door de delegatie gebruik gemaakt van de geboden setting om de contacten verder uit te breiden en tussen de regels door informatie te vergaren.

De komende tijd zal gebruikt worden om het netwerk verder uit te bouwen en in contact te komen met andere investeerders.

Verslag BAVA (Buitengewone Algemene Vergadering)

By | Vergaderingen

Het SPAAK bestuur heeft op maandag 4 september de gecombineerde gewone en buitengewone algemene vergadering (BAVA) van Air France-KLM (AFKL) bezocht welke werd gehouden in het Hotel Pullman Paris Centre Bercy. Aanleiding voor deze BAVA was de aankondiging van nieuwe strategische samenwerkingsactiviteiten binnen AFKL. Hierbij neemt AFKL een belang van 31% in Virgin Atlantic en worden de allianties met Delta en China Eastern Airlines versterkt.  De BAVA werd bijeengeroepen om (een ​​deel van) de hierbij horende strategische transacties uit te voeren. Dit behelst het bijdrukken van aandelen AFKL voor de investeringen door China Eastern en Delta. Op haar beurt gebruikt AFKL dit kapitaal vervolgens om te kunnen investeren in Virgin en schuld af te lossen. Read More